Brugsvejledninger - Candyfloss maskine

Placering og etablering:

  • Maskinen placeres på et stabilt underlag så den ikke kan vælte.
  • Skålen placeres ovenpå maskinen og sættes fast med de fire beslag på siderne.
  • Låget placeres over skålen.

 

Sådan kommer du i gang: Advarsel: Under brug er drejeenheden varm og kan give forbrændinger.

  • Powerknappen skal stå på ”0” – når du sætter maskinens strømstik i en kontakt og tænder.
  • Tænd ”Power” knappen på ”1”
  • Lad maskinen køre 1-2 minutter og kontroller, at maskinen står stabilt og ikke giver unødige vibrationer.
  • Skru herefter ”Heat” knappen helt op. Efter 3-5 minutter tilsæt sukker.
  • Tag måleskeen fra skuffen under skålen og hæld 1 skefuld sukkerblanding op i midten af drejeenheden. Der sker ikke noget ved at den bliver godt varm, inden du tilsætter sukkeret.
  • Kort tid efter sukkeret er tilsat vil maskinen begynde at lave candyfloss, 1 ske sukker =1 candyfloss.
  • Når du har lavet en candyfloss, kan du med det samme komme en ny portion sukker i maskinen og fortsætte produktionen.

 

Tip: En måleske svarer til en stor candyfloss. Man kan komme 1½ ske i, hvis den skal være rigtig stor.       Ved brug af én måleske pr. portion bliver der ca. 40 portioner ud af et kg. sukker.

Obs! Ved brug kommer der lidt candyfloss ud af låget. Det kan godt sætte sig på arme, hår og på tøjet. Så placer ikke maskinen på gulvtæppe

 

Sådan får du flotte candyfloss:

  • Fugt pinden/papirkræmmerhuset
  • Hold pinden i den ene hånd og fører pinden rundt med uret omkring drejeenheden mens du samtidigt drejer pinden med fingrene mod uret.
  • Sørg for at spidsen af pinden i starten rører bunden, når du starter og træk den efterhånden lidt op. Candyflossen vil smelte hvis den røre drejeenheden og candyflossen bliver ikke så stor.

 

Vigtigt at vide om maskinen under produktion: For det bedste resultat!

  • Efter 20-30 candyfloss er det en god idé at fjerne noget af sukkeret fra toppen af drejeenheden, så kommer det lettere ud. Ellers ender man med et tykt lag, der er svært at fjerne. HUSK at den er varm. Sluk/skru ned for varmen (heat) og lad den køre og køle af i et stykke tid. Brug træspartel eller en pind til at fjerne sukkeret/karamellen. Du må ikke belaste enheden på nogen måde når du fjerner sukkeret eller bruge en kniv/metalgenstand.

 

  • Går der et stykke tid mellem to candyfloss, er det vigtigt, at maskinen er kørt helt tom for sukker, inden den slukkes.

 

  • Efter en times kontinuerlig drift skal den holde pause i 20 minutter. Lad ikke maskinen køre tom mere end 30 minutter. Og skru ned for varmen under pauser da sukkeret ellers brænder på nede i drejeenheden og kan give en brændt smag.

 

Hvis sukkeret brænder på så hæld et par portioner vand igennem og lad den køle af. Rengør skålen i mellemtiden. Prøv herefter at lave et par candyfloss. Hvis smagen ikke forsvinder, skal hovedet rengøres med en klud / svamp og lunken vand.

 

Vigtigt: Maskinen må ikke køre uden overvågning. Hvis maskinen ikke er i brug længere tid, anbefales det at fjerne ledningen for at børn ikke utilsigtet starter den.

 

Når du er helt færdig – alm. vedligehold og aftørring med fugtig klud:

  • Lad maskinen køre
  • Måleskeen fyldes med vand og hældes forsigtigt ned i midten af drejeenheden.
  • Dette gøres to gange
  • Skru helt ned for varmen og hæld yderligere 4 skeer i.
  • Herefter slukkes maskinen og skålen tørres af for vand med en alm. karklud.
  • Sluk maskinen på powerknappen inden du tager stikket ud af kontakten.

 

Rengøring der er betal i forbindelse med leje af maskinen dækker grundig hovedrengøring og desinficering af maskinen udført af Sukkertop.dk.